Εκδήλωση του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης με θέμα ‘’Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Industry 4.0: Θα κάνει η Ελλάδα το βήμα μπροστά;’’

Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’ την Τετάρτη 8 Μαίου 2019 διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ‘’Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Industry 4.0: Θα κάνει η Ελλάδα το βήμα μπροστά;’’. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) στις 18:30

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

-Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πρώην Υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, Πρόεδρος ΚΠΕΕ (Keynote Speech)

-Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής - Επικεφαλής, Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών
-Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής & Δ.Σ. , Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
-Γιάννης Μαστρογεωργίου, Γεν. Διευθυντής, Ινστιτούτο Δημοκρατίας ''Κωνσταντίνος Καραμανλής''
-Κυριάκος Πιερρακάκης, Διευθυντής Ερευνών, ΔιαΝΕΟσις
-Γρηγόρης Σταματόπουλος, Partner και Head of Finance & Business Development, Koolmetrix
-Λεωνίδας Χριστόπουλος, Σύμβουλος Προέδρου, Νέα Δημοκρατία

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Λίνα Παπαδάκη, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου, Το Ποτάμι.

Χαιρετισμό θα πραγματοποιήσει ο Γεν. Διευθυντής του ΚΕ.ΑΣ.Μ., Γιάννης Παπαγεωργίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά η εκδήλωση υποστηρίζεται από τρία φιλελεύθερα think tank της Ελλάδας μέσω της συμμετοχής εκπροσώπων τους, το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης ως διοργανωτής και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας ‘’Κωνσταντίνος Καραμανλής’’ και το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.

Το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός πολιτικής και έρευνας που ιδρύθηκε το 2015 και στοχεύει μέσω εκδηλώσεων και μελετών, στην προώθηση των ιδεών της ιδιωτικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά και στη συμμετοχής των νέων στη πολιτική.

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύθηκε το 1998. Αποστολή του είναι η μελέτη πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων και η διατύπωση προτάσεων πολιτικής με γνώμονα την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και την ισόρροπη ανάπτυξη κράτους, αγορών και κοινωνίας, τη χρηστή διακυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 1975. Είναι το παλαιότερο ερευνητικό και επιμορφωτικό σωματείο στη χώρα. Στόχος του είναι να προωθεί και να διαμορφώνει πολιτική σκέψη για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Βασίζεται στις αρχές της ατομικής ελευθερίας, ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου κράτους αυξημένων δυνατοτήτων και μίας κοινωνίας ευκαιριών για όλους.