Η Εύα Καϊλή διοργάνωσε έκθεση με θέμα: «Τεχνολογία & Καινοτομία με κοινωνικό πρόσημο», στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την εβδομάδα 19-22 Νοεμβρίου 2018 παρουσιάζοντας στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καινοτόμα έργα, κυρίως Ελλήνων επιστημόνων και Πανεπιστημίων, και πρωτοβουλίες για την κοινωνία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν συνολικά 16 εκθέτες, δώδεκα από τους οποίους ήταν χρηματοδοτούμενα έργα Horizon2020 και τέσσερεις πρωτοβουλίες και δράσεις καινοτόμων τεχνολογιών.

Την έκθεση επισκέφθηκαν, έδειξαν ενδιαφέρον αλλά και πειραματίστηκαν με τις τεχνολογίες, συνάδελφοι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου από πολλές χώρες, προσωπικό και επισκέπτες της Ευρωβουλής.

Όπως δήλωσε η Εύα Καϊλή: «Η παγκοσμιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη, η αυτοματοποίηση, η ρομποτική και η χρήση των άφθονων δεδομένων που έχουμε από το διαδίκτυο, δημιουργούν προκλήσεις αλλά και λύσεις. Με την καινοτομία, όχι μόνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε και νέες ευκαιρίες για τους νέους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ως στόχο να αναδείξουμε την τεχνολογία ως καταλύτη στην επίλυση κοινωνικών, περιβαλλοντικών, αλλά και προβλημάτων υγείας, ενώ παράλληλα δημιουργούμε τις συνθήκες για νέες οικονομικές ευκαιρίες στην χώρα μας με ευρωπαϊκά κονδύλια.»

Μερικά από τα πιο καινοτόμα project της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες έδωσαν το παρόν και εξήγησαν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν κοινωνικές προκλήσεις.
Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν τα παρακάτω project :

I-Prognosis (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
Inlife, (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου)
FocusLocus (Εθνικό Κέντρο για Επιστημονική Έρευνα ¨Δημόκριτος¨)
Mamem (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
myAirCoach (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ))
Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημιου Μακεδονιας
Εταιρεία Plantbox
Project ΑΓΩ
H εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης The Bee Camp
Οι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών Noema games

Στην έκθεση προσκλήθηκαν ακόμα και αρκετά project από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας επίσης αξιοσημείωτη δουλειά:

Reveal (Sheffield Hallam University)
iRead (University College London)
Beaconing (Coventry University)
COCOHA (Paris – Ecole Normale Supérieure)
eConfidence (ITCL Institute of Technology)
Rage (Open University of the Netherlands)
Reveal (Sheffield Hallam University)