Επίσημη ομιλήτρια στην ετήσια ημερίδα του EIT στις 25-26 Απριλίου ,ήταν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το ΕΙΤ (European Institute of Innovation and technology) που βρίσκεται στη Βουδαπέστη βασίζεται στην ιδέα ενός Ευρωπαϊκού ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) και είναι το αρμόδιο όργανο της ΕΕ για την προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας καθώς και την στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΕΕ.

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσώπησαν ο Επίτροπος για την Έρευνα και την Καινοτομία Carlos Moedas και ο Επίτροπος Πολιτισμού και Παιδείας Tibor Navracsics.

Με την ιδιότητά της ως αντιπροέδρου της STOA (Science and technology options assessment) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή τόνισε ότι η ΕΕ μετατρέπει την έρευνα και την τεχνολογία σε εργαλεία στην υπηρεσία του πολίτη ενώ επισήμανε ότι με τη δημιουργία της STOA το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποκτήσει τη δική του έγκυρη πηγή επιστημονικής αξιολόγησης των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων που διατίθενται, πάντα σε στενή συνεργασία και με το EPRS (European Parliamentary Research Service).

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο της ημερίδας: https://eit.europa.eu/innoveit