«Τα ευχολόγια σήμερα συγκρούονται με την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Πραγματικά Αριστεροί και Προοδευτικοί πολιτικοί δεν μπορούν να πανηγυρίζουν την επικράτηση της λιτότητας Σόιμπλε και μέτρων υποταγής. Η συμφωνία διευκολύνει μόνο την Μέρκελ και τον βολικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρατείνει την ύφεση στην Ελλάδα για πολλά ακόμα χρόνια».

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για την ολοκλήρωση του Τρίτου Προγράμματος, η επικεφαλής για την Ελλάδα στην Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών, Εύα Καϊλή. «Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ουσιαστική μείωση χρέους, δεν προβλέπεται ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του, το λογιστικό πλεόνασμα τω 8 δις προκύπτει από εσωτερική παύση πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα, κλοπή των συντάξεων και υπερφορολόγηση των ασθενέστερων τάξεων. Επίσης το σκάνδαλο των άπιαστων πρωτογενών πλεονασμάτων στα 3,5% μέχρι το 2022 και στο 2,2% κατά μέσο όρο μέχρι το 2060, είναι δραματική παράταση ύφεσης και καταδίκη της Ελληνικής Οικονομίας», δήλωσε η Εύα Καϊλή

Στις αναφορές Γάλλων και Ιταλών Ευρωβουλευτών του S&D, αλλά και στον Επίτροπο Μοσκοβισί υπενθύμισε πως: «Κάθε απόπειρα για μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα χωρίς πραγματική ουσία, μας απαξιώνει στους πολίτες, και έχει ήδη φανεί η ανάγκη να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία από τα εκλογικά αποτελέσματα στις εθνικές μας εκλογές. Ας λείπουν λοιπόν, οι υποδείξεις μεταξύ μας για να μην ασκούμε κριτική για φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν. Άλλωστε εσείς κύριε Μοσκοβισί μου απαντήσατε γραπτώς, πως οι Σύριζα Ανέλ κόστισαν 20δις πριν τα capital controls το 2015, με πολλαπλάσιο κόστος μετά, κυρίως στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών»

«Όποιες λέξεις και αν εφευρεθούν για να μην ονομαστεί μνημόνιο η διαρκής επιτήρηση που έθεσαν τους Έλληνες, εντός της χώρας μου η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μειώνονται οι πενιχρές συντάξεις, κατάσχονται σπίτια, η νεανική ανεργία είναι πάνω από 50%, η ύφεση είναι παγιωμένη, τα capital controls κλείσανε ήδη τρία χρόνια, ο δείκτης ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας καταρρέει, η δημόσια περιουσία ελέγχεται για τα επόμενα 100 χρόνια και η πραγματική οικονομία θα πρέπει να τρέχει με έλλειμμα 3,5% για να κερδίσει χρόνο για να χτίσει την προεκλογική καμπάνια του οι Τσίπρας - Καμμένο, χωρίς να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη των επιλογών τους» δήλωσε μετά το πέρας της συζήτησης η Εύα Καϊλή.