ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
- Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο
- Την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη

ΘΕΜΑ: Κάλυψη αναγκών στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στη Θεσσαλονίκη

Οι πολίτες που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τεράστιες ουρές και πολλές ώρες αναμονής, που συχνά κοστίζουν ολόκληρα εργάσιμα πρωινά στους ασφαλισμένους, ενώ η ταλαιπωρία που υφίστανται ακόμα και για να ολοκληρώσουν τυπικές διαδικασίες, όπως η ανανεώσεις βιβλιαρίων συνταγών, έχει οδηγήσει μέχρι και σε διενέξεις μεταξύ του προσωπικού του οργανισμού και των πολιτών που περιμένουν για να εξυπηρετηθούν.
Το πρόβλημα που δημιουργείται στον ΟΠΑΔ Θεσσαλονίκης οφείλεται τόσο στον πολύ μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων που καλείται να εξυπηρετήσει το κεντρικό κατάστημα, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι το προσωπικό που προβλέπεται δεν επαρκεί για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της υπηρεσίας. Ο οργανισμός έχει ανάγκη την άμεση απόσπαση ή μετάταξη τουλάχιστον τεσσάρων διοικητικών υπαλλήλων και τριών ιατρών.
Ενόψει των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΑΔ στη Θεσσαλονίκη και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Εύα – Ευδοξία Καϊλή