Επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στη συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στη συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που διοργάνωσαν οι Ευρωβουλευτές της Ελιάς Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσία του προέδρου Udo Bullmann.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ευχαρίστησε τους Ευρωβουλευτές για την πρωτοβουλία που πήραν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη όπως και για την διοργάνωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον Udo Bullmann μετά τη συνεδρίαση.

Κατά την Συνεδρίαση και την ομιλία της Γεννηματά επιβεβαιώθηκε η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κινημα Αλλαγής, ως τον βασικό εταίρο του Κόμματος στην Ελλάδα. Αίσθηση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις ξένων Ευρωβουλευτών αναφορικά με τις καθεστωτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ στις διώξεις των δημοσιογράφων, τη προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, και ασφαλώς το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την προσφυγική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση, ενώ με απορία ζήτησαν διευκρινήσεις για την προσχώρηση στελεχών ΑΝΕΛ σε μια κατά τα άλλα αριστερή παράταξη.

Κατά τη Συνεδρίαση ο Udo Bullmann καλωσόρισε την ομάδα επισκεπτών της Εύας Καίλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν παλμό και δυναμική στη συνεδρίαση.

H Εύα Καϊλή προσκάλεσε στελέχη του Κινήματος όπως τον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον εκπρόσωπο τύπου Σπύρο Καρανικόλα, τον Τομεάρχη Επιχειρηματικότητας Παναγιώτη Βλάχο, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογκλίδη, τον πρώην Νομάρχη Γιώργο Φουντά και στελέχη της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης καθώς και πολλούς ακόμα φίλους της παράταξης.

Μετά το τέλος των επαφών η Επικεφαλής της Ελιάς Εύα Καϊλή δήλωσε: «Συνεχίζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στη Σοσιαλδημοκρατική Ομάδα τον αγώνα για προοδευτικές πολιτικές και κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την Ευρώπη κόντρα στις δεξιές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δράσεις μας θα κλιμακωθούν μέχρι τις Ευρωπαϊκές εκλογές του Μαϊου, ώστε να συνεχιστεί η αξιοπρεπής, σοβαρής και κατά γενική ομολογία απόλυτα επιτυχημένης προσπάθειας της Ελιάς και μετά τις επόμενες Ευρωεκλογές».