Andrea Enria προς Εύα Καϊλή για την εποπτεία της Attica Bank: «Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να επέμβει αποφασιστικά απέναντι σε κάθε απειλή της ανεξαρτησίας (της Τράπεζας της Ελλάδος)»

Πλήρης η στήριξη του Έλληνα Κεντρικού Τραπεζίτη από τον SSM και σκληρή απάντηση του προέδρου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με κύριο αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ και τη παρεμπόδιση που κάνει στο έργο της εποπτείας της Τράπεζας Αττικής. «Σας διαβεβαιώνω ότι υποστηρίζουμε πλήρως τη Τράπεζα της Ελλάδος στην εκτέλεση των εποπτικών της καθηκόντων σε κάθε περίπτωση».

Ο πρόεδρος του SSM ευχαρίστησε της Εύα Καϊλή που έθεσε το ζήτημα για να σημειώσει κατηγορηματικά ότι οι εθνικές εποπτικές αρχές λειτουργούν υπό καθεστώς λογοδοσίας και διαφάνειας και δεν δρουν αυτόνομα, και επομένως όταν επεμβαίνουν οι κυβερνήσεις υποχρεούνται να σέβονται τους νόμους.

Με αφορμή την επιστολή του Ένρια στην Ευρωβουλευτή, η Εύα Καϊλή δήλωσε: «Δυστυχώς φτάσαμε σε ένα σημείο που ο ολοκληρωτισμός των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ καταλύει κάθε έννοια θεσμικής ανεξαρτησίας. Είναι μεγάλη ντροπή για τη χώρα αντί η κυβέρνηση να είναι θεματοφύλακας της διαφάνειας και της λογοδοσίας, να λειτουργεί σαν μαγαζάκι εξυπηρέτησης κολλητών , όπως έδρασαν στην περίπτωση της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής, της καταλήστευσης των Ταμείων που έβαλαν τα λεφτά τους, και της κατασπατάλισης των κεφαλαίων της Τράπεζας σε Καλογρίτσες. Οι απαντήσεις έρχονται μία μία και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Τσίπρα και τους σαράντα κλέφτες».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή του προέδρου του SSM.