Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία 669 υπέρ, 7 κατά και 17 αποχές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Φάκελος της Εύας Καϊλή για τις οικονομικές επανορθώσεις στη Κρήτη εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί το περασμένο Φεβρουάριο.

Μετά την επιτυχία στην Επιτροπή Προϋπολογισμών, όπου με παρέμβαση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού επετεύχθη το "ξεμπλοκάρισμα" των κονδυλίων του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ψηφίστηκε και στην Ολομέλεια η οικονομική ενίσχυση των περιοχών σε Χανιά και Ρέθυμνο, εξαιτίας του κυκλώνα που έπληξε τις περιοχές αυτές προκαλώντας απώλειες σε ζωές, καταστροφές σε σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες καθώς και καταστροφές στις υποδομές και το οδικό δίκτυο.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η Εύα Καϊλή δήλωσε: "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξε την αλληλεγγύη του στη Κρήτη με αυτή την τόσο ευρεία πλειοψηφία. Πιστεύω ότι η οικονομική βοήθεια θα ενισχύσει την Περιφέρεια Κρήτης στο έργο της ώστε να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Πρέπει να υπογραμμίσουμε όμως ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η διαδικασία απόδοσης των οικονομικών ενισχύσεων, η ταχύτητα καταβολής, καθώς και το ύψος τους. Ελπίζω με τις παρεμβάσεις μας αυτά τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν άμεσα, καθώς και άλλες περιοχές αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, όπως για παράδειγμα η Θάσος. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε με την ομάδα μου στις Βρυξέλλες τη συστηματική προσπάθεια μεταφοράς κονδυλίων στις ελληνικές περιφέρειες, όχι μόνο για την αποκατάσταση ζημιών αλλά κυρίως για τη δημιουργία νέων υποδομών και αναπτυξιακών έργων".