Πηγή: logiastarata.gr

Μόνο Καϊλή και Ανδρουλάκης από τους σοσιαλδημοκράτες στήριξαν ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για την προστασία των δανειοληπτών από καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών!

Σε ψηφοφορία τέθηκε πριν από λίγο στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα με θέμα τις δανειακές ρυθμίσεις και τα υψηλού ρίσκου χρηματοπιστωτικά εργαλεία, με αφορμή την περίπτωση της Ισπανίας όπου θίχτηκε το θέμα ελλιπούς προστασίας για 700.000 πολίτες που δανείστηκαν και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους Ωστόσο, το ψήφισμα κάνει σαφή αναφορά στις παραγράφους Μ και Ν και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τα "κόκκινα δάνεια" υπερέβησαν το ποσό των 21 δισ. ευρώ. Επίσης, στο κείμενο του ψηφίσματος γίνεται σαφής αναφορά στις δανειακές συμβάσεις ελβετικού φράγκου που υπέγραψαν δανειολήπτες στη Γαλλία και την Ελλάδα και επισημαίνεται ότι «περίπου 75.000 πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους

Παραδόξως, μέσα στους Σοσιαλδημοκράτες μόνο η Εύα Καϊλή και ο Νίκος Ανδρουλάκης  από την Ελιά ψήφισαν υπέρ των παραγράφων που αναδεικνύουν αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για την Ελλάδα που είναι πρώτα από όλα κοινωνικό. Αίσθηση προκαλεί ότι δεν έπραξαν το ίδιο οι κ.κ. Κύρκος, Γραμματικάκης από το Ποτάμι που είναι στην ίδια ομάδα και καταψήφισαν.
Υπερ ψήφισε επίσης και ο Κύπριος ευρωβουλευτής κ. Δ. Παπαδάκης της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών.
Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία.

Σύνδεσμος αρχικής δημοσίευσης: Κάντε κλικ εδώ