Μια μοναδική πολύπλευρη εκδήλωση στις 29 Ιουλίου στις 20:00  στη Νάξο, στο μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, στη Γρόττα. “Προσέγγιση στον πολιτισμό της Νάξου” με θεατρικά και μουσικά δρώμενα και τοπικές γεύσεις με φόντο την “Πορτάρα”. Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Βασιλικής Ράπτη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Harvard της Transitorium (Somerset Hall Press, Μάιος 2015) και IA SONGS (Musica Ferrum, Ιούλιος 2015). Η τελευταία είναι μία ποιητική συλλογή-παρτιτούρα σε συνεργασία με τον συνθέτη Κώστα Ρεκλείτη, ο οποίος θα είναι παρών στην εκδήλωση. Απαγγελία κομματιών από τις ποιητικές συλλογές, με την συνοδεία της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας σοπράνο Στέλλας Μάρκου και του τενόρου Γιάννη Φίλια.

Διακεκριμένες προσωπικότητες θα μιλήσουν για τη δική τους “Υπέρβαση”. Ανάμεσα τους :

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι. Ο Κωνσταντίνος Πιστιόλας, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Agrino A.E.  Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή . Η Ειρήνη Στ. Νταϊφά, Πρόεδρος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων & Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά. Η Penelope Karageorge, διευθύντρια της ένωσης Συγγραφέων της Νέας Υόρκης Και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του επιτυχημένου Greek Economic Forum στο Harvard, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που έχουν γίνει στις ΗΠΑ και διοργανώνεται προς τιμήν της νέας γενιάς που αγωνίζεται και μάχεται για τις ιδέες και τα ιδανικά της, σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις, όπως εξάλλου σημαίνει και ο τίτλος της συλλογής. Transitorium είναι το μέρος όπου γίνονται πάσης φύσεως μεταβάσεις, υπερβάσεις και υπερπηδήσεις παντός εμποδίου, ίδιον των νέων.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Greek Economic Forum Αντώνης Πιτταράς