Στρασβούργο, 8 Ιουλίου 2015

«Παρέμβαση της Εύας Καϊλή στη συζήτηση για τη σύνοδο κορυφής για το ευρώ και την κατάσταση στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

"Να μη πέσουμε από τα νύχια του ΔΝΤ στα δόντια των κερδοσκόπων της δραχμής"

Σε προσωπικούς τόνους η παρέμβαση της ευρωβουλευτού της Ελιάς, Εύας Καϊλή σήμερα στη συζήτηση για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο. "Να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από μέσα", ανέφερε και να μην διακινδυνεύουμε με θεωρίες παιγνίων ρισκάροντας τη προοπτική της χώρας μας και τις δυνατότητες που μας δίνει η συμμετοχή μας σε αυτή.

"Να μην απομονωθούμε και πέσουμε από τα νύχια του ΔΝΤ στα δόντια των κερδοσκόπων της δραχμής", είπε χαρακτηριστικά. Τέλος στράφηκε στον πρωθυπουργό και σε προσωπικό τόνο του είπε: "Και Αλέξη, εδώ μέσα έχουμε φίλους και συναγωνιστές, εδώ μέσα μόνο μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς για το κοινό μας μέλλον. Γιατί η Ελλάδα είναι Δημοκρατία, αλλά είναι και Ευρώπη".

Ακολουθεί η παρέμβαση της Εύας Καϊλή:

"Κύρια πρόεδρε,

Στην πατρίδα μου, παρά τα λάθη των κυβερνήσεων μας και τα πειράματα σκληρής λιτότητας των δανειστών, οι Έλληνες πληρώνουμε ακόμα με αξιοπρέπεια το λογαριασμό. Με θυσίες και σεβασμό στους αγώνες των προγόνων μας για τη συμμαχία 28 λαών, αμοιβαίων συμβιβασμών.

Πρωθυπουργέ όλων των ελλήνων, η διπλή εντολή που έχετε είναι μία: Να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά μόνο από μέσα, από τον πυρήνα της Ευρωζώνης. Έχετε τη στήριξη όλων των κομμάτων και το άλλοθι να υπερβείτε το κομματικό σας καθήκον για το εθνικό συμφέρον.

Χωρίς χρονοτριβή και επικίνδυνες θεωρίες παιγνίων κλείστε τους λογαριασμούς με το παρελθόν γιατί η Ευρώπη έμπρακτα αλλάζει, με το πακέτο βοήθειας των 35 δις του πακέτου Γιούνκερ και τους συμμάχους μας για την ανάπτυξη στην Ελλάδα εντός ευρώ, στη μάχη κατά της λιτότητας ώστε να μην απομονωθούμε και πέσουμε από τα νύχια του ΔΝΤ στα δόντια των κερδοσκόπων της δραχμής. Δεν δικαιούται κανείς να το ρισκάρει αυτό. Συνάδελφοι, η ευρωπαϊκή οικογένεια δείχνει αλληλεγγύη, συγχωρεί, και δεν εκδικείται, προστατεύει τα παιδιά της. Τα προστατεύει στα δύσκολα.

Και Αλέξη, εδώ μέσα έχουμε φίλους και συναγωνιστές, εδώ μέσα μόνο μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς για το κοινό μας μέλλον. Γιατί η Ελλάδα είναι Δημοκρατία, αλλά είναι και Ευρώπη."