Ο φοιτητής του ΠΑΜΑΚ, θα βρεθεί μέσα στους επόμενους μήνες στο Ευρωκοινοβούλιο. Ακόμα ο ίδιος δεν το γνωρίζει και μάλλον θα το μάθει πρώτα από το Seleo!

Το θέμα των hoax, όπως είναι γνωστές οι ειδήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά υπάρχουν παντού στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι απασχολεί ακόμα και το ευρωκοινοβούλιο. Τα νερά «τάραξε» η Γερμανία, που σύντομα θα θέσει σε ψήφιση νομοθεσία που θα δίνει το δικαίωμα σε διάφορες πλατφόρμες να αφαιρούν το περιεχόμενο από άρθρα, που θα έχει ως αποτέλεσμα και τον περιορισμό στον δημόσιο λόγο!

«H Γερμανία με δική της νομοθεσία, δίνει άδεια στις πλατφόρμες, όπως το facebook και την google να ελέγχουν αν το περιεχόμενο είναι αληθές ή όχι.  Θέλει να τους μεταφέρει την ευθύνη να αποφασίσουν πότε πρέπει να αφαιρεθεί το περιεχόμενο» αναφέρει στο Seleo η Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή ημερίδα για τα περιφερειακά ΜΜΕ με θέμα «Ε.Ε και σημερινή πολιτική συγκυρία».

Η Εύα Καϊλή, διαφωνώντας με την νομοθεσία της Γερμανίας υπογραμμίζει πως: «Εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το κίνητρο, να υπάρξει μια ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία για το θέμα και όχι το κάθε κράτος να έχει την δική του. Πρέπει να υπάρχει ελεύθερο το περιεχόμενο και όταν μια είδηση κατηγορείται ότι είναι ψευδής, με έναν αλγόριθμο να σου έρχεται αυτόματα και η άλλη άποψη».

Όπως αποκάλυψε η Ευρωβουλευτής, θα καλέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο τον φοιτητή του ΠΑΜΑΚ, Βαλεντίνο Τζέκα. Ο φοιτητής από την Λάρισα, που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια καινοτομία ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις. Ο αλγόριθμός του, «FightHoax» έχει τη δυνατότητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να «σκανάρει» κάθε είδους πληροφορία που είναι γραμμένη στο διαδίκτυο και να αποκρίνεται κατά πόσο η είδηση είναι πραγματική ή ψεύτικη, προστατεύοντας έτσι κοινό, αναγνώστες, δημοσιογράφους, εταιρίες και χρήστες των social media.

«Μέσα στο 2017 θα καλέσουμε τον φοιτητή, να μας μιλήσει στην επιτροπή της Επιστήμης Νέων Τεχνολογιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ακόμα δεν τον έχουμε ενημερώσει. Θα το μάθει από εσάς πρώτα μάλλον» δήλωσε στο Seleo η Εύα Καϊλή.

Ο Βαλεντίνος είναι 20 ετών και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μελετώντας Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Ο νεαρός έχει απασχολήσει και το παρελθόν, καθώς από ηλικία μόλις 12 ετών άρχισε να γράφει κώδικα, στα 15 έμαθε βασικές γνώσεις hacking και στα 18 δημιούργησε την πρώτη του startup, Near, η οποία τράβηξε την προσοχή από του Forbes, SXSW  και άλλων μέσων και εξαγοράστηκε από Αμερικανούς.

πηγή: http://www.seleo.gr/thessalonikh/241069-sto-evrokoinovoylio-kaloyn-ton-foititi-apo-ti-thessaloniki-pou-dimioyrgise-algorithmo-gia-tis-psevdeis-eidiseis#.WShvp8YlGUl