Προς: - τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
- τα Μέλη της Διάσκεψης του Προεδρείου
- τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
- τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμοι Κύριοι,

Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Το μαρτύριο της κοινωνικής ανασφάλειας και της αβεβαιότητας πυροδοτεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση. Η κοινωνική πραγματικότητα της νέας φτώχειας συνθέτει ένα μελαγχολικό περιβάλλον που απειλεί με παραίτηση ιδιαίτερα εκείνους που χειμάζονται από τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης. Η απελπισία, η απόγνωση, ο θυμός, η οργή συσσωρεύουν κοινωνική πυρίτιδα στα ύφαλα του κοινωνικού συστήματος με συνέπεια να μην απειλείται μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η ίδια η κοινωνική γαλήνη ακόμα και από ένα απρόοπτο γεγονός. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ως θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και ως αποδέκτης της κοινωνικής αγωνίας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το ενδημικό φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας με το δικό του τρόπο εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν.
Η πρόληψη της ακραίας φτώχειας καθίσταται εκ των ουκ άνευ πρώτη προτεραιότητα. Με κοινωνικά δίκαιες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, είναι βέβαιο ότι ακόμα και από το υστέρημα μιας κοινωνίας μπορούν να βρεθούν πόροι ώστε η κοινωνία να βγει ακέραιη από τη δύνη αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Πολύ περισσότερο όταν ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης θέτουν σε αμφισβήτηση το αξιόπιστο της δίκαιης κατανομής των βαρών.
Κύριε Πρόεδρε,
Προτείνουμε την οργάνωση Ημερίδας από τις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας με θέμα «Νέα Φτώχεια & αναζήτηση δυνατοτήτων για την καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος»

Οι Βουλευτές
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Γιαννακοπούλου Νάντια
Στασινός Παύλος
Θεοδωρίδης Ηλίας
Παπαγεωργίου Θανάσης
Παπαδόπουλος Θανάσης
Μίχου Μαρία
Τσιρώνης Δημήτριος
Γιαννακά Σοφία
Μακρυπίδης Ανδρέας
Καϊλή Εύα
Μαγκούφης Χρήστος
Θεοχάρη Μαρία
Βούρος Γιάννης
Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική
Φαρμάκη-Γκέκη Κατερίνα
Εμινίδης Σάββας
Χατζηοσμάν Αχμέτ
Τσιαούση Ελένη
Μόσιαλος Ηλίας
Τσώνης Νίκος
Μερεντίτη Αθανασία
Παντούλας Μιχάλης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Σκραφνάκη Μαρία
Ζωίδης Νικόλαος
Χαντάβας Αθανάσιος
Κεδίκογλου Συμεών