«Η Θεσσαλονικιά Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή καλεσμένη των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μιλώντας για την Κυβερνοασφάλεια, πώς επηρεάζονται οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα από την παραπλάνηση στο διαδίκτυο, μέχρι και τα κρυπτονομίσματα!»

Με αναφορές στο πλούσιο νομοθετικό της έργο, απάντησε σε πολλές τεχνικές ερωτήσεις, δέχτηκε συγχαρητήρια από τους διοργανωτές, καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες και φοιτητές, καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που ανοίγονται από τις νέες πολιτικές της ΕΕ για την Ενιαία Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Οικονομία.
Η Εύα Καϊλή ήταν άλλωστε η εισηγήτρια για την Φορολογία στην ΕΕ, το Blockchain, Crowdfunding, AI και προεδρεύει της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας, οπότε και ταξιδεύει όλο τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για το έργο της στην ΕΕ.

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, η Εύα Καϊλή συμμετείχε με εναρκτήρια ομιλία της με τίτλο: «Μπορεί η Ελλάδα να γίνει hub νέων τεχνολογιών στην Ευρώπη;» στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις Ασφάλειας και Κυβερνοασφάλειας» την οποία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το Ερευνητικό Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών, Ασφάλειας και Δικτύων (ΣΥΑΔ) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του IEEE ATEI THE Student Branch.
Κύριος στόχος της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στη σειρά των Ημερίδων του ΣΥΑΔ με τίτλο «Το Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας», ήταν η ανάδειξη των πιο σημαντικών ζητημάτων καθώς και των σύγχρονων προκλήσεων σχετικά με την Ασφάλεια και Κυβερνοασφάλεια στο πλαίσιο των ευρύτερων εξελίξεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 120 ερευνητές, ακαδημαϊκοί, στελέχη εταιριών καθώς και πολλοί πτυχιούχοι/φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομιλητές.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιελάμβανε ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές στο χώρο της Ασφάλειας και Κυβερνοασφάλειας, μεταξύ των οποίων ο κ. Περικλής Χατζημίσιος (Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου ΣΥΑΔ και διοργανωτής της Ημερίδας), ο κ. Βασίλης Βλάχος (Επίκουρος Καθηγητής, ΤΕΙ Θεσσαλίας), ο κ. Αθανάσιος Θ. Κοσμόπουλος (Προϊστάμενος Μονάδας Γ' ΕΔΟΤΠΕ, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής), ο κ. Θάνος Κακαρούντας (Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), ο κ. Χρήστος Ηλιούδης (Καθηγητής, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), ο κ. Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης (Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), ο κ. Παναγιώτης Κρανιδιώτης (Μέλος ΔΣ, Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών) και ο κ. Λέανδρος Μαγλαράς (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής).