Πρωινό εργασίας με θέμα τη διάσταση του φύλου στους τομείς της τεχνολογίας και της έρευνας διοργάνωσε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με την ιδιότητα της ως αντιπροέδρου της STOA (Science and technology options assessment) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέμα της συζήτησης ήταν η παρουσίαση του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος GenPORT το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο να συγκεντρώσει στοιχεία για τη γυναικεία εκπροσώπηση στην επιστημονική κοινότητα και να δημιουργήσει ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων το οποίο θα εργάζεται για τη προώθηση της ισότητας των φίλων στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η Liisa Husu, Καθηγήτρια για θέματα ισσότητας του Πανεπιστημίου Orebro στη Σουηδία και η Martina Schraudner από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Στην παρέμβασή της η κα Καϊλή τόνισε ότι: " Παρόλο που οι γυναίκες αποτελούν το 47% των αποφοίτων PhD στην Ευρώπη των 28, αποτελούν μόνο το 33% των ερευνητών σε όλους τους τομείς της έρευνας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ειδικά οι γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία για εργασία έτσι ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς. "

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της STOA:
http://www.europarl.europa.eu/stoa/cms/home/workshops

image001