Ημερίδα σε συνεργασία με την Google, οργάνωσε η ευρωβουλευτής της Ελιάς- Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύα Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα "Ψηφιακός τουρισμός: Δυνατότητες ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Κύπρο". Στόχος της ημερίδας, πέρα από τη δικτύωση μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Google και διαφόρων startups, ήταν να συζητηθούν οι δυνατότητες εκμετάλλευσης της ψηφιακής τεχνολογίας προς όφελος της Ελληνικής και Κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας. Παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα καθώς συμμετείχαν και ελληνικές εταιρίες. Η Google παρουσίασε μάλιστα και τα αποτελέσματα του προγράμματός της "Grow Greek tourism online" το οποίο σε συνεργασία με τον ΕΟΤ τη ΣΕΤΕ και το υπουργείο Τουρισμού, έχει αναβαθμίσει σημαντικά τη δυνατότητα πολλών εταιριών να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες και να βελτιώσουν την online παρουσία της τουριστικής τους επιχείρησης αλλά και τις προσδοκίες για την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο David Goodler , Director of Tourist Economics στο Oxford economics., o Διονύσης Κολοκοτσάς government relation manager στη Google, η Ιωάννα Δρέττα από τον ΣΕΤΕ και η Άντζελα Βαρελά, Γενική διευθύντρια Προβολής του ΕΟΤ, καθώς και εκπρόσωποι από επιτυχημένα ελληνικά startups όπως οι Incrediblue και Ευμέλια.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επιπλέον Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα: Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Μίλτος Κύρκος από το Ποτάμι, ο Κύπριος ευρωβουλευτής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Δημήτρης Παπαδάκης, και άλλοι.

Η Εύα Καϊλή τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ανάδειξης του Ελληνικού και Κυπριακού τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεσμεύτηκε για την διοργάνωση σειράς αντίστοιχων ημερίδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή και την ανοικοδόμηση μιας πραγματικά Ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην ΕΕ, όπως αποφασίστηκε λίγες εβδομάδες πριν.

IMG_9374 IMG_9385