Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι, κατά την Επιτροπή, προχωράει χωρίς πρόβλημα το ζήτημα της λεγόμενης «τρύπας των Ταμείων».

Τα αποθεματικά των Ταμείων υπήρξαν ζήτημα μεγάλης πολιτικής πίεσης και η κυβέρνηση βάσισε την προεκλογική της επιχειρηματολογία σε μία αφήγηση «περί χρεωκοπίας» των Ταμείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Φαίνεται όμως ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα, και πλέον βρισκόμαστε σε περίοδο καψίματος των αποθεματικών των Ταμείων, καθώς υψηλόβαθμοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκονται στη μυστήρια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της χρεοκοπημένης Τράπεζας Αττικής.

Η ΑΜΚ έγινε με ιδιαίτερα υψηλή κοστολόγηση μετοχής, και τα Ταμεία και πλήθος ΔΕΚΟ χειραγωγήθηκαν στο να βάλουν τα λιγοστά τους αποθεματικά σε μία προβληματική τράπεζα η οποία έπρεπε να συντηρηθεί ώστε να διευκολύνει τη χρηματοδότηση φίλων επιχειρηματιών και συγγενών των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από την εποπτεία της ΕΚΤ. Υπενθυμίζουμε την δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη και πρώην συμβούλου της Τράπεζας Αττικής για την ανάγκη συντήρησης παράλληλου τραπεζικού συστήματος (Οκτώβριος 2015).

Γνωρίζει η Επιτροπή τις ευθύνες των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για τις απώλειες των Ταμείων;

Τι εργαλεία διαθέτει η Επιτροπή ώστε να αποτραπεί η άσκηση πίεσης που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διατίθενται τα αποθεματικά των Ταμείων για τη συντήρηση τραπεζικών κυκλωμάτων χρηματοδότησης φίλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;